بیشتر بدانید
مرکز سیستم ها و فناوری های پیشرفته (CAST) در سال 1384، و به راهبری دکتر عقیل یوسفی کما، استاد دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، با هدف توسعه ارتباط با دانشگاه ، استفاده از ظرفیت های دانشگاهی به منظور رفع معضلات و چالشهای صنعت و بهبود سیستم ها به منظور کسب بازار بیشتر راخ اندازی گردید. این مرکز که با گردآوری مجموعه ای از منابع فنی و انسانی، سعی در دستیابی به دانش، روش ها و فناوری های نوین و نوآورانه و همگامی با مراکز پیشتاز در سطح دنیا دارد، ماموریت خود را بر پوشش حلقه مفقوده پژوهش و تولیه در کشور و تمرکز بر رویکرد محصول محور از یک سو، و مهندسی و چگونگی توسعه سرمایهگذاری تکنولوژی در راستای تکمیل و یا ارتقا زنجیرههای تولید در حوزههای هدف و توسعه همکاری های مشترک با دیگر نهادها به منظور افزایش توانمندی علمی، فنی و مدیرتی از سوی دیگر متمرکز نموده است. کارنامه آن مرکز در طول 18 سال سابقه فعالیت، خود ممیزی بر این مدعاست. امید است این حرکت بستری هر چند کوچک در جهت اعتلای ایران عزیر فراهم آورده باشد.
پورتفولیو رباتیک، هوش مصنوعی و سیستمهای الهامیافته از طبیعت، اولین بخش مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته دانشگاه تهران (CAST) برای اجرای پروژههای صنعتی بوده است …
پورتفولیو ارتعاشات و تست و تحلیل سازه، به عنوان یکی از بخشهای مرکز سیستم ها و فناوری های پیشرفته ( CAST ) دانشگاه تهران، پروژه های متعددی در حوزه ارتعاشات و پایش سلامت سازه انجام داده است …
عمده فعالیت های این مرکز در قالب یک آزمایشگاه تحقیقاتی و دو پورتفولیوی مادر تخصصی صورت می پذیرد. آزمایشگاه سیستمهای دینامیکی و کنترلی پیشرفته (ADCSL) به عنوان پشتوانه پژوهشی مرکز، با هدف انجام پروژه های دانشجویی، تولید دانش با هدف گذار از دوران جنین و استحاله به فناوری های نو مورد بهره برداری قرار می گیرد.
انجام فعالیت های بدیع و موثر در چنین حوزه ای پیشروی از فناوری، مستلزم وجود تیمی قوی برای ایدهپردازی، تدوین و توسعه پروپوزالها در کنار مجموعهی اجرا کنندهی پروژه ها می باشد. دو سبد پروژه (پورتفولیوی) «رباتیک، هوشمندی و الهامگیری از طبیعت» و «ارتعاشات و تست و تحلیل سازه» هر یک فراخور تعریف حوزه، مسئولیت خلق، امکان سنجی، پیشنهاد و بازاریابی و در نهایت هدایت و نظارت بر پروژه ها را بر عهده دارند.
این مرکز همگام با توسعه سازمانی و فعالیتهای خود، به توسعه زیر ساختها و تجهیزات مورد نیاز نیز پرداخته، به گونهای که فضای 20 متری مرکز در شروع کار، در طول حیات کوتاه آن به مساحتی بالغ بر 700 متر مربع در دو سایت اداری – پژوهشی و کارگاه توسعه یافته است. این مرکز در راستای انجام طرح ها خود را ملزم به بهرهگیری از ظرفیت حداکثری موجود در کشور و در صورت عدم امکان، سخت افزار های مورد نیاز می داند. اجرای پروژه های مشترک با دانشگاه هایی نظیر علم و صنعت، شریف، خواجه نصیر و سمنان و شرکت ها و سازمان هایی همانند هوا-فضا، صبا نیرو، شرکت مهندسی ماشین های دوار خاور و شرکت مشاورین مدیریت عمید در این راستا اتفاق افتاده است. همچنن کارگاه این مرکز مجهز به ماشین ها و ابزارآلات مختلف نظیر دستگاه CNC می باشد تا در کنار نیروی متخصص، امکان اجرای سریع ایده ها را فراهم آورد. از سویی بدیع بودن طرح هایی مورد اجرا به ویژه در شرایط تحریم کنونی نیازمند حضوری فعال در حوزه شناسایی، واردات و تأمین پشتیبانی محصولات می باشد که تأسیس دپارتمان بازرگانی در این مرکز نیز برپایه پاسخ به این تقاضا بوده است.
فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاههای برتر کشور در حوزههای مهندسی مکانیک، برق و الکترونیک، کامپیوتر، صنایع و متخصصان و خبرگان صنعتی گردیده است. در این میان با توجه به سبک و سیاق پروژهها، توجه ویژه به جذب نیرو و متخصصینی در مقطع تحصیلات تکمیلی گردیده (20% دکتری، 40% کارشناسی ارشد) تا پشتوانه محکمی برای انجام پژوهشهای کاربردی ایجاد نمایند. در این میان بهرهگیری از ظرفیت حداکثری موجود در کشور نیز مورد غفلت قرار نگرفته و استفاده از امکانات و ایجاد ساختار شبکهای با تیمها و اساتید همکار و مشاور دانشگاههایی همچون تهران، شریف، امیرکبیر، خواجه نصیر، تربیت مدرس، علم و صنعت و شیراز از نمونه موارد موفق در تعاملات بین دانشگاهی این مجموعه می باشد. از دیگر سو این مرکز در طی سالیان گذشته، به واسطهی فعالیتهای خود و فراهم آوردن شرایط کار واقعی صنعتی در محیط کنترل شده در درون دانشگاه، محیطی مطلوب برای پرورش استعدادهای دانشجویان و رشد موثر آنان در حین تحصیل و پیش از ورود به محیط کار گردیده است. نتایج موفق اخذ پذیرش اعضای این مرکز از برترین دانشگاههای جهان و نیز مراجعات مکرر صنایع و سازمانهای داخل کشور برای جذب دانشجویان (حتی پیش از فارغالتحصیلی) خود گواهی بر این مدعاست. امید است در آیندهای نه چندان دور شاهد پیشرفتهای بیشتر علمی پژوهشی این مرکز بوده و این مرکز بتواند گامی موثر در راستای اعتلای ایران عزیز اسلامی بردارد.